top of page
B&L_History.jpg

Een rijke historie

Een terugblik op de historie van het bedrijf, dat ontstond in 1954. Opa Jan van der Lee startte te Avenhorn met een oude schop, schraper, wat oude kisten, een vaarschuit en zo’n 70 RR teeltvergunning voor bloembollen. Dit was een tegemoetkoming na een driejarig verblijf in Indonesië waar hij gediend had. In die tijd at men nog van vele ‘walletjes’. Ook opa, hij verbouwde van alles, denk aan: Aardappelen, kool, sjalotten, uien, wortelen, bieten gladiolen, ranonkels en zo verder. En niet te vergeten een klein hoekje tulpen!

20230426_202809_ZW.jpg

Verhuizen

Na een jaar of drie is het bedrijf verhuisd naar De Goorn. 

In 1968 werd begonnen met tulpen in bloei te trekken bij kunstlicht. De drie zonen van Jan; Marco, Ton en Ed, hebben ook alle drie hun steentje bijgedragen binnen het bedrijf. 

 

In 1985 volgde bedrijfsverplaatsing naar de Leet 35. En nog steeds is dat de huidige locatie van ons bedrijf. 

Overname en samenwerking

Vanaf 1997 zette Ed en zijn vrouw Jolanda samen het bedrijf voort. Er ontstond een nieuwe samenwerking vanaf 1 januari 2003. Samen met Martin Braas vormden Ed en Jolanda van der Lee ruim 12 jaar B&L Tulips. Daarna vervolgde een ieder zijn eigen weg. 

Bart van der Lee, zoon van Ed en Jolanda nam zijn intrede. 

Vanaf 2015 kwam de focus voornamelijk te liggen op de broeierij. Met als belangrijkste doel een constante goede kwaliteit tulpen leveren. 

IMG_1205a.jpg
20230426_143624.jpg

Nieuw tijdperk

1 januari 2021 is een datum waar een mooi tijdperk eindigt. Na jaren toewijding stopt Ed binnen het bedrijf. Ook zijn vrouw Jolanda treedt uit. Bart van der Lee zet zelf het bedrijf voort. Nog altijd onder de naam B&L Tulips, welbekend in binnen- en buitenland. 

 

Onze uitstraling kreeg een opfrisser. Deze mag dan wel nieuw zijn. De kwaliteit blijft hetzelfde! B&L Tulips streeft nog altijd naar perfectie, dagversheid en bovenal een hoogwaardige kwaliteit. 

bottom of page