top of page
B&L_Over-ons.jpg

Over B&L Tulips

B&L Tulips is jaarrond producent van tulpen. Onze focus ligt op de broeierij. Wij staan voor kwaliteit en dagversheid. Ons aanbod bestaat uit enkele tulpen, dubbele tulpen, maar ook parkiet tulpen en crispa tulpen. 
B&Ltulips08.jpg

Broeien en telen

Jaarrond worden er 12,5 miljoen tulpen in bloei getrokken. Zo’n 6,5 miljoen buiten het tulpenseizoen. Ook telen we 10 hectare tulpen. Deze teelt is in 2022 overgenomen van Ton van der Lee. En in de winter van 2023 zijn we ook gestart met het voortzetten van zijn broeierij.  Ton van der Lee, de oom van Bart, staat bekend om zijn vakmanschap en streeft altijd naar de hoogst haalbare kwaliteit bol en bloem. Zijn strategie en werkwijze past goed bij B&L Tulips en Ton wilde stoppen, vandaar deze overname.

Zomer én winterbroei

B&L Tulips broeit ongeveer 6 miljoen stelen van januari tot mei. Van mei tot november broeien ze  zo’n 6,5 miljoen stelen. Vader Ed heeft met het juist prepareren van bollen veel kennis en ervaring opgedaan. Met name voor de zomerbroei kan Bart deze kennis goed gebruiken. Geheel het jaarrond broeien doet maar een handjevol bedrijven. In de winter wat grotere partijen en minder soorten. ’s Zomers bied B&L Tulips voor zijn klanten een zo goed en compleet mogelijk totaalpakket aan. Dan is vrijwel alles bestemd voor de rechtstreekse daghandel.

B&Ltulips25.jpg
Bezoek B & L (42).jpg

Team B&L

Naast Bart van der Lee staat een mooi team van zo’n 10 vaste mensen die voor u ons product met veel passie produceert. Daarnaast een club scholieren, die komen helpen in het weekend en de schoolvakanties.

bottom of page